Mijn Fungi (paddenstoel) reis

Voordat Covid-19 zich aandiende werd ik geobsedeerd door de vele paddenstoelen die bij mij in het bos en de duinen groeiden. Waarom zoveel en wat kan ik eventueel met deze paddenstoelen gaan doen.

Nadat ik ging zoeken in mijn homeopathische boeken, bleek dat er al heel veel homeopathische middelen bestonden en ook een middel waar ik al een client mee had kunnen helpen, maar dan niet vanuit het oogpunt van de Fungi, maar vanuit het oogpunt van de klacht van de client. Deze casus beschrijf ik onderaan de blog.

Verbluffend was dat de paddenstoelen een enorm immuun versterkende werking hebben en daarnaast nog vele andere eigenschappen. De interesse groeide en groeide en ik deelde dit met mijn intervisie groep. We kwamen tot de conclusie dat Paddenstoelen een ongelofelijk breed spectrum hebben, dat veel meer aandacht kan en mag hebben.

De bekendste middelen die wij in de homeopathie gebruiken zijn o.a. Grifola Frondosa, Agaricus, Boletus Edulis, Ustilago etc. Doordat ik er zo vol van was ging ik ook met andere collega’s over de paddenstoelen praten en kwam tot de conclusie dat er heel veel manieren zijn om met de Fungi te werken.
Niet alleen door homeopaten, maar ook door een dierenarts of een Mycotherapeut zoals Peter van Ineveld.

Deze melde zich bij mij vanwege het feit dat hij gehoord had dat ik als homeopaat met paddenstoelen werkte, maar dan op homeopathische wijze. Dit was voor hem een eyeopener, maar ook voor mij omdat hij een praktijk heeft en uitsluitend met paddenstoelen werkt in capsule, tablet, poeder, of in een tinctuur vorm. Ook dat de middelen heel veel worden ingezet voor specifieke kankersoorten.

Beide waren wij meteen ontzettend enthousiast en we zijn nu bezig met het delen van gegevens en casussen om informatie te kunnen verspreiden om zoveel mogelijk cliënten hiermee te kunnen gaan ondersteunen.

Het nieuwe boek van Peter van Ineveld wordt momenteel door hem geschreven en zal in het najaar worden gepubliceerd.

Casus: Man van 72 jaar met afwijkende bloedbeelden.

De client heeft al jaren last van een bloedbeeld die afwijkende normen had. Continue monitoring door het ziekenhuis en daarbij een scala van geneesmiddelen, die onderdeel van zijn bestaan werd, om het bloedbeeld op peil te houden.
Bij de intake kwam bij mij Grifola Frondosa naar boven als middel. Dit aan de client gegeven met als dosering een keer per week een korrel C200. Na een maand kwam hij helemaal enthousiast terug want bij controle bleek dat zijn bloedbeeld er nog nooit zo goed had uitgezien.
Momenteel krijgt de client een onderhoudsdosering van een keer per maand een korrel C6. Het gaat heel goed met hem.

Grifola Frondosa- Maitake

Het is bekend dat deze paddenstoel een enorme boost kan geven op ons immuunsysteem, heeft ook een gunstige invloed op onze bloedsuikerspiegel, hart en bloedvaten, Hepatitis B, cholesterol, bloeddruk en het metabolisme

Meer daarover In mijn volgende blog