Naast Klassiek Homeopaat ben ik ook Edelsteen Therapeut.

Deze combinatie van de werking van homeopathie en de werking van de edelstenen en het volgen van adviezen maakt dat je je beter gaat voelen.

Bergkristal

Hoe werkt energetische edelsteen therapie?

In de energetische edelsteen therapie zijn edelstenen onze belangrijkste werktuigen. Edelstenen zijn – net zoals wij – individuen met bepaalde eigenschappen en karakters. Daarvan maken we als edelsteen therapeut gebruik.

Ziekte: Verstoring van de balans

Volgens de holistische denkwijze die hoort bij energetische edelsteen therapie, vormen het lichaam, de geest en de ziel van een mensen samen een geheel, een uniek mens. Lichaam, geest en ziel moeten met elkaar in evenwicht zijn, wil iemand zich gezond en prettig voelen. Op het moment dat een van deze drie niet goed functioneert, verdwijnt de balans en kan iemand zich ziek voelen. Als het evenwicht weer wordt hersteld, is de patiënt weer in balans.

Tijdens het leven zijn ziekte en gezondheid in voortdurende energetische uitwisseling, alles is een voortdurende beweging, alles stroomt. Alles is energie en heeft zijn eigen unieke trillingsfrequentie.

De energie noemen we “universele energie” of “levensenergie”.

De levensenergie stroomt via ons kruin en de chakra’s naar binnen, en via meridianen verder naar onze organen en weefsels. Is een orgaan of deel van ons “zijn” verstoord in het ontvangen of het doorgeven van deze energie, dan verandert de trilling. Daardoor kunnen disbalans en ziekte ontstaan.

Heling: in balans brengen

Om weer gezond te worden, slikken mensen traditioneel medicijnen. Maar die medicijnen richten zich meestal op symptoombestrijding. Echt gezond en heel worden doen we helemaal zelf. Ons lichaam heeft een immense zelfhelende kracht.

Holistische geneeswijzen, zoals de energetische edelsteen therapie, stimuleren die zelfhelende kracht. dit gebeurt door niet alleen de symptomen van een ziekte of disbalans aan te pakken. Ook de oorzaak wordt aangepakt. Hierdoor kan waarlijke genezing of heling plaatsvinden.

Edelstenen: doorgeven van energie

Edelstenen zijn zuivere ontvangers van de levensenergie. Door hun unieke vorm, structuur en samenstelling kunnen zij de energie omvormen en doorgeven, herkenbaar voor ons lichaam en onze geest. De energiebanen en energetische doorgifte worden hersteld. Heling en een nieuwe balans zijn het effect. Vanuit deze heling of balans pakt ons lichaam het zelfgenezing proces weer op.

Een edelsteen die iemand bij zich draagt, zal altijd een bepaalde werking hebben- of je dat nu wilt of niet, of je het gelooft of niet. Veel mensen dragen een amulet of een ander ding omdat het geluk, voorspoed of een goede gezondheid brengt. Waarom dan niet een mooie steen?

Het kiezen van de juiste edelstenen

Edelsteen therapeut onderzoekt wat iemand nodig heeft om weer in balans te komen. De behandeling beperkt zich niet tot bestrijding van de symptomen. Ook de oorzaak van een klacht moet blootgelegd en behandeld worden. Belangrijk zijn hierbij niet alleen het lichaam, maar ook levensomstandigheden en persoonlijkheid.