Klassiek Homeopaat

Wat is Homeopathie?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze ontdekt door Samuel Hahnemann (1755-1843). In de homeopathie wordt gekeken naar een samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling is op de patiënt afgestemd.

Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Het principe van homeopatische geneeskunde is dat iemand van een aandoening of ziekte kan worden genezen, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel, dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen of ziek worden. Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.