Verfstoffen tonen werking homeopatische middelen aan

Onlangs is in Rome het tweede congres over wetenschappelijk onderzoek in de homeopathie (HRI2015) gehouden. Gedurende drie dagen kwamen 250 onderzoekers en belangstellenden uit o.a. India, Engeland, Amerika, Italië, Nederland en Zuid-Afrika samen om hun onderzoekswerk te delen.

In een aantal lezingen werd baanbrekend werk gepresenteerd. Met behulp van nieuwe technologieën zoals nanotechnologie, chromochemie en het meten van genexpressie kan activiteit tot boven het getal van Avo­gadro’s verdunde homeopathische middelen zichtbaar worden gemaakt.

Onderzoeker Stephen Cartwright van Diagnox Labatory/Cherwell Innovation Centre te Oxford besprak zijn onderzoekswerk waarin activiteit van hoge verdunningen van homeopathische middelen door middel van het gebruik van verfstoffen werd aangetoond.

Steven Cartwright maakt zijn werk toegankelijk via een videofilm op YouTube.